Isolatietest

Je dak isoleren? Je buitenmuren isoleren? Je ondergrond isoleren? Of andere isolatiemaatregelen treffen? Op de nieuwe website www.renoverenmetisover.be worden alle oplossingen en systemen voor renovatie en na-isolatie van ISOVER overzichtelijk opgelijst en besproken. Met premie- en verdelersinfo, plaatsingsfilmpjes, tips voor een perfecte luchtdichting…. Kortom: alle info om je perfecte isolatietraject meteen te laten beginnen.

Stap 1: dak isoleren
Hoe je de isolatie aanpakt is afhankelijk van het type dak en of de zolderruimte al dan niet als leefruimte gebruikt zal worden. En ook als het dak in het verleden is geïsoleerd, is het zeker aan te raden om bijkomende isolatie aan te brengen. Elke bijkomende centimeter isolatie rendeert meteen.

Stap 2: buitenmuren isoleren
Is het dak eenmaal geïsoleerd, dan is het de beurt aan de muren. Op www.renoverenmetisover.be vind je oplossingen en systemen voor zowel buitenmuurisolatie in de spouw, langs binnenkant als langs de buitenkant.


Stap 3: een ondergrond isoleren
De derde stap bestaat uit het isoleren van de begane ondergrond. Kelders, kruipkelders, de ondergrond boven garages,... vormen stuk voor stuk verliespunten die nochtans op een vrij gemakkelijke manier kunnen aangepakt worden.

Stap 4: andere geluidsisolerende toepassingen
Tot slot kan het plaatsen van tussenwanden, voorzetwanden of het isoleren van vloeren of plafonds tussen verschillende ruimtes de geluidsoverlast in een woning of appartement sterk verminderen.