PLS (Porotherm Lijm-Systeem)

Wienerberger, producent van hoogwaardige bakstenen en kleidakpannen, streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. Zo ontwikkelde Wienerberger een bouwtechniek die toelaat keramische binnenmuren snel, efficiënt en op duurzame wijze op te trekken: het POROTHERM Lijm-Systeem. Wienerberger pakt nu uit met de jongste telg binnen het gamma lijmstenen: de Porotherm PLS 500 met een lengte van 500 mm.Waarom kiezen voor het Porotherm Lijm-Systeem?

De stenen die bij het POROTHERM Lijm-Systeem gebruikt worden, zijn vlakgeslepen Porotherm binnenmuurstenen met verticale tand-en-groef verbinding. Ze worden horizontaal op elkaar gelijmd. De traditionele mortel wordt hierbij vervangen door een speciaal ontwikkelde lijmmortel, aangebracht met een aangepaste rolbak. De voegdikte bedraagt ca. 1 mm. De grotere steenformaten, de verwerkingswijze en het tand-en-groefsysteem zorgen voor een aanzienlijk hoger rendement. Een voor de aannemer en bouwheer niet te versmaden voordeel!

Er is slechts weinig water nodig voor de aanmaak van de lijmmortel waardoor de hoeveelheid bouwvocht vermindert, de muren sneller drogen en men vlugger kan beginnen met de afwerking. Ook bij lage temperaturen kan er gelijmd worden mits gebruik van een lage-temperatuur-lijmmortel.

Dankzij de lijmmortel en de dunne voegen kan onmiddellijk tot op verdiepingshoogte gewerkt worden. De nauwkeurigheid van het systeem vermindert automatisch de hoeveelheid bouwafval. Verlijmde muren dragen ook bij tot het globaal wooncomfort. Door het ontbreken van mortelvoegen, die koudebruggen in de binnenmuur zijn, wordt een thermisch beter isolerend systeem en worden ook makkelijker EPB-aanvaarde bouwknopen bekomen.

Leverancier: Wienerberger