Trident Filter

Het Trident filter onderscheidt zich van alle andere filters door het unieke driehoeksprofiel. Dit profiel is onder een speciale hoek geplaatst waardoor grof en fijn vuil eenvoudig afspoelt, en al het regenwater het filter passeert en in de tank terecht komt. Zo profiteert u van het maximale rendement van uw regenwatersysteem.Lange levensduur
Het Trident filter is gemaakt van roestvaststaal en heeft daarom een zeer lange levensduur, in tegenstelling tot filters die gemaakt zijn van geweven stof of minder resistente materialen.

Gaat organische vervuiling tegen
Door het driehoeksprofiel gaat al het water door het filter en wordt de installatie maximaal benut. De ruimtes tussen de lamellen zijn dermate klein dat ook klein organisch materiaal wordt opgevangen. Door de speciale hoek waaronder de lamellen zijn opgesteld, kunnen de ruimtes tussen de lamellen niet verstopt raken.

Naast dat het filter door deze eigenschap niet snel verstopt raakt, wordt ook voorkomen dat organisch materiaal in de regenwatertank terecht komt. Dit materiaal gaat namelijk in de tank gisten waardoor stank ontstaat. Met een Trident filter is dit probleem verleden tijd.

Automatische reiniging
Het Trident filter reinigt zichzelf door de unieke structuur. Toch is het raadzaam het filter op gezette tijden te ontdoen van hardnekkig vuil dat niet door de stroming wordt verwijderd. Het reinigen is een eenvoudige klus. U kunt het filter makkelijk uitnemen dankzij de speciale beugel die aan het filter is bevestigd. Even afspoelen onder de lopende kraan en het filter is weer helemaal schoon. U kunt ook kiezen voor automatische reiniging. Daarbij wordt het filter met water schoongespoten door speciale filterreinigers. De interval tussen de automatische reinigingsbeurten kan naar wens en jaargetijde worden ingesteld. U hoeft bij aanschaf niet direct een keus te maken, want deze reinigingsunit kan ook achteraf worden geïnstalleerd.Info folder Trident