MENU
Header Image Wl Optim

Muurdossier

Er is een tekort aan PIR en PUR isolatieplaten. Hierdoor lopen prijzen en wachttijden enorm op. Het einde van de schaarste is voorlopig nog niet in zicht. Gelukkig zijn er kwalitatieve alternatieven! ISOVER glaswolisolatie is niet alleen voldoende voorradig, het gebruik brengt ook nog eens een pak voordelen met zich mee. Je leest er alles over op deze website. Dit is jouw muurdossier.

Verhalen uit de praktijk

ISOVER spouwmuurisolatie biedt tal van voordelen vergeleken met harde isolatie. Glaswolisolatie is gebruiksvriendelijker, duurzamer, brandveiliger en het zorgt op het einde van de rit voor een interessanter kostenplaatje. ISOVER Multimax 30 is gegarandeerd de beste oplossing voor het isoleren van elke gevel.

 • Valse spouw

  Valse spouw
  Play button
  Een valse spouw van 5 mm tussen de isolatie en het binnenspouwblad vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 35%.
 • Naad

  Naad
  Play button
  Een naad van 10 mm tussen twee isolatieplaten vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 25%.
 • Raamaansluiting

  Raamaansluiting
  Play button
  Een slechte aansluiting van isolatie op raamankers kan zowel een valse spouw als een naad veroorzaken.

GLASWOLISOLATIE

 • Waterafstotend
 • Lage lambdawaarde
 • Vormvast
 • Flexibel, voorkomt kieren en naden
 • Lagere verwerkingskosten
 • Onbrandbaar
 • ATG volledige vulling

HARDE ISOLATIE

 • Waterafstotend
 • Lage lambdawaarde
 • Niet vormvast
 • Niet flexibel
 • Extra verwerkingskosten
 • Brandbaar
 • Niet voor volledige vulling
Flexibel

Flexibel

Glaswolisolatie is flexibel, in elke zin van het woord. In alle omstandigheden sluiten glaswolplaten onderling én met de draagmuur mooi aan, zelfs in geval van onregelmatigheden van het binnenspouwblad. Het is geschikt voor iedere spouwmuur, zonder dat de fundering verbreed dient te worden.

Valse spouwen en open naden

Een goede aansluiting tussen binnenspouwblad en isolatie is essentieel voor optimale prestaties. Bij slechte plaatsing van harde isolatieplaten ten gevolge van open naden vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 25%. Hoe goed de thermische eigenschappen van het isolatiemateriaal ook zijn, de uiteindelijke prestatie staat of valt met de uitvoering.

Wanneer de isolatie niet goed aansluit op het binnenspouwblad ontstaat ook het risico op een valse spouw. Een valse spouw van 5 millimeter doet de isolatiewaarde van de muuropbouw dalen met maar liefst 35%.

Met ISOVER glaswol worden voorziene isolatiewaarden daadwerkelijk omgezet naar de praktijk. De isolatie is zodanig flexibel dat het risico op naden, kieren en valse spouwen vermeden wordt.

ISOVER Multimax 30 is een isolatieplaat die naadloos aansluit onderling en tegen het binnenspouwblad.

Valse spouw

Naad

Interesse in Isover isolatie?

CONTACTEER ONS
Kostenefficiënt

Kostenefficiënt

Isoleren met glaswol zorgt niet enkel voor gegarandeerde prestaties, het is ook nog eens budgetvriendelijk. Naast de competitieve kost/m2 kan je door je spouwmuur te isoleren met ISOVER glaswol nog eens flink besparen op plaatsing.

Besparen op plaatsen

In de praktijk kan glaswol in vergelijking met harde isolatie twee keer zo snel geplaatst worden. De glaswolisolatie dient niet afgetapet te worden, het snijden gaat gemakkelijker en het isoleren van detailleringen verloopt een stuk vlotter. Bovendien is er minstens 5% minder snijverlies.

Het prijsverschil

Bij het isoleren van een vrijstaande woning met ISOVER Multimax 30 kan je, in vergelijking met harde isolatieplaten, flink wat besparen. €1500 en meer, rekening houdend met snijverliezen, isolatie- en plaatsingskosten.

MEER INFO OVER KOSTENEFFICIËNT ISOLEREN

Duurzaam

Duurzaam

Duurzaamheid heeft veel verschillende betekenissen wanneer het over isolatie gaat. In eerste instantie denken we aan het energiezuiniger maken van een woning, maar ISOVER gaat veel verder dan dat.

Voor ISOVER is recyclage niet zo maar mooi in theorie, het is onze standaard. ISOVER glaswol kan tot 70% uit gerecycleerd glas bestaan en ook het werfafval van ISOVER glaswol kan opnieuw worden gebruikt.

Jouw gezondheid

Het gaat nog verder. Goed voor de natuur betekent ook goed voor jouw gezondheid. ISOVER kreeg dan ook het Eurofins Indoor Air Comfort Gold-label. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat ISOVER glaswol beter is voor je levenskwaliteit. Niet alleen bij het verwerken en plaatsen, maar ook dankzij een verhoogd wooncomfort.

Langere levenscyclus

Ten slotte staat duurzaamheid ook voor een langere levenscyclus. Uit een test van Eurima bleek dat minerale wol na 55 jaar in alle geteste gevallen nog minstens dezelfde prestaties leverde als bij plaatsing. Goed voor jou én het milieu.

Download hier de Environmental product declaration voor ISOVER Multimax 30.Download hier de Eurima-studie.

Duurzaam Tekening

Interesse in Isover isolatie?

CONTACTEER ONS
Optimale isolatiewaarde

Optimale isolatiewaarde

Alle nieuwbouw in België moet beantwoorden aan strenge energieprestatie-eisen. Zo moeten muren, vloeren, daken, ramen en deuren voldoen aan vooropgestelde waarden, uitgedrukt in maximale U-waarden.

U Waarde
Isover Huis 3

Om met glaswol een U-waarde te behalen die niet hoger is dan 0,24 W/m2K volstaat 12 cm ISOVER Multimax 30 met een lambdawaarde van 0,030 W/mK. ISOVER Multimax 30 zorgt voor gegarandeerde isolatiewaarden waarmee je voldoet aan de regelgeving.

Deze stevige glaswolplaat heeft een ATG-goedkeuring voor toepassing van gedeeltelijke of volledige spouwmuurvulling.

Valse spouw

Brandveilig

Brandveilig

Brandveiligheid

In België onderscheidt men zeven brandklassen. ISOVER Multimax 30 valt daarbij onder de beste brandklasse A1, wat betekent dat het product onbrandbaar is. ISOVER Multimax 30 heeft geen enkele invloed bij een volledig ontwikkelde brand.

Doordat glas het hoofdbestanddeel is in glaswol staat deze isolatie, in tegenstelling tot harde, garant voor maximale brandveiligheid.

Bekijk hier de prestatieverklaring.

Contact

Interesse in Isover isolatie?