Historiek

Ontdek Bouwpunt De Doncker door de tijden heen.

Geschiedenis


1923: Jozef De Doncker begint een handel in bouwstoffen. De goederen worden met paard en kar in de weide omgeving rondgevoerd.

1942: Na het overlijden van Jozef werd de zaak verder gezet door zijn echtgenote, later kwamen ook haar kinderen het kamp versterken.

1987: De zaak werd gesplitst en Marc, Christa en Patrick De Doncker starten met een nieuwe zaak in Lennik.

1988: Opening ruime toonzaal en opslagplaats in de Bellestraat 24 in Hekelgem.

1997: Uitbreiding met een gloednieuwe zaak in de industriezone II Nederwijk-Oost 281 in Ninove.

2002: Bouwcentrale De Doncker wordt Bouwpunt De Doncker

2011: De 3de vestiging is een feit in de Knoddelstraat 36 te Borchtlombeek. De zaak "Hout en Bouw Van Lierde" werd de nieuwe vestiging van Bouwpunt De Doncker.

2017: Eind november 2017 neemt men in de Hoogstraat 166 te Herzele Brico Beerens over. Dit wordt de 4de vestiging van Bouwpunt De Doncker en opent daarmee de poort naar de Vlaamse Ardennen.

April 2018: De Doncker Herzele wordt één van de grootste bouwshops in Vlaanderen en opent een schitterende en ruime tegel- showroom van meer dan 1200m².

Vandaag: Is Bouwpunt De Doncker geëvolueerd tot een belangrijke speler in de regio Dender-Pajottenland/Vlaamse Ardennen. Een handel waar zowel de professional als de particulier voor deskundig advies en een haast oneindig aanbod van producten terecht kan. Jaar na jaar is Bouwpunt De Doncker blijven werken aan productkennis, kwaliteit en een optimale dienstverlening. Ondertussen telt Bouwpunt De Doncker meer dan 80 werknemers die samen een omzet realiseren van meer dan € 40 miljoen.

De Doncker is lid van de bouwgroepering Adimat. Deze groepering verzamelt een groot aantal belangrijke, familiale bouwmateriaalhandelaars die allen een voortrekkersrol vervullen in hun regio en samenwerken op gebied van aankoop, opleiding, marketing en publiciteit ten dienste van hun klanten. De verenigde handelaars namen zich voor om een halt toe te roepen aan de overnamegolf in de sector en vanuit Adimat lanceren zij het Bouwpuntconcept. Alle leden van de groep profileren zich in de nieuwe naam, logo en kleuren van Bouwpunt.

Shops en vrachtwagens worden in die zin aangepast en ook De Doncker kon zich verheugen in deze nieuwe dynamische look. Sinds dan is Bouwpunt De Doncker gestaag gegroeid tot wat het nu is: één van de belangrijkste leveranciers van jouw regio.