De Doncker heeft vestigingen in Affligem, Ninove, Borchtlombeek en Herzele.

De Doncker, alles voor de bouw
Tegelshowroom De Doncker Herzele
Bouwstenen
Dakpannen
Bouwshop Ninove

Betonstenen

Holle en volle betonblokken vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsprincipes.
Het BENOR-certificaat is hiervan de officiële bevestiging. Deze bouwstenen worden samengesteld uit gebroken steenslag, zandsoorten en grijze cement.

Toepassingen:
Grondmetselwerk, buitenmetselwerk en algemene metselwerk.
Naast het formaat wordt er een onderscheid gemaakt tussen volle en holle betonblokken.

Rendement Plus

Uw rendement verhogen en toch nog traditionele mortel gebruiken kan door het gebruik van Rendement Plus.
Deze keramische binnenmuurstenen zijn hoger van formaat (tot 24 cm). Daarmee wordt meer oppervlakte per handeling gerealiseerd (metselrendement stijgt).

Daarenboven is het aantrekken van de mortel in de stootvoeg om aansluitend metselwerk te bekomen, niet meer vereist door het tand-en-groefsysteem. Op deze wijze kan perfect metselwerk worden gerealiseerd, met dezelfde kwaliteiten als gewoon metselwerk, maar in kortere tijd

Lamdabloc

Onovertroffen stabiliteit
Lambdabloc combineert als eerste keramische snelbouwsteen een overtroffen stabiliteit met isolatie. Deze isolerende kimsteen is speciaal ontwikkeld voor bouwknopen, en hecht hierbij een groot belang aan de druksterkte. De Lambdabloc heeft dan ook een gemiddelde druksterkte die groter of gelijk is aan 12 N/mm².

Winter en zomer comfort
Gebakken aarde heeft een heel groot thermisch comfort, zeker ten opzichte van hout of beton. Een wand in baksteen slaat de warmte beter op dan gelijk welk ander materiaal en staat die bovendien trager af. Zo blijft het binnen in de winter behaaglijk warm en in de zomer aangenaam koel.

Minder kosten, meer voordeel
In traditioneel gebouwde woningen gaat veel warmte en energie via bouwknopen verloren. Dankzij de Lambdabloc kunnen die moeilijke punten toch goed geïsoleerd worden. Op die manier helpt de Lambdabloc serieus besparen op de kosten voor de verwarming en afkoeling van gebouwen.

Natuurlijke isolatie
Isolatie van de Lambdabloc bestaat uit ecologisch verantwoorde, minerale wol, geen PUR of EPS. De natuurlijke materialen van de Lambdabloc staan garant voor een gezond binnenklimaat. Bovendien is minerale wol waterafstotend en absorbeert het geen water.

Duurzaam voor de toekomst
Deze bakstenen zijn gemaakt om te blijven. Ze staat immers bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en biedt meer steen voor het best denkbare resultaat. U (ver)bouwt immers niet alleen voor uzelf, maar ook voor de toekomstige generaties.

Thermobloc

Ploegsteert kiest resoluut voor een zware steen. De volledig doorbakken klei geeft geen krimp. Dankzij de dikke wand en kleine cellen bevestig je zelfs de zwaarste hangkasten als een veertje aan de muur. De uitstekende akoestische en thermische kwaliteiten krijg je er bovenop. Die unieke kwaliteiten maken van de snelbouwsteen de ideale partner voor dragende muren en weggewerkte scheidingsmuren.

Door zijn gebruiksgemak gewaardeerd door metselaars en vaklui
• Regenweer belet niet dat er verder gemetseld kan worden: de steen ‘drijft’ niet in de mortel, de mortel hecht meteen zoals het hoort.
• Minimaal mortelverlies door beperkte perforatie.
• De steen valt niet uiteen als men er met het truweel een stuk afslaat.
• Dankzij de handgreep verloopt het metselen zonder onderbreking.
• Dankzij de dikke mantel (± 1,5 cm) kan er zonder risico in geboord worden om bevestigingen in aan te brengen.
• De Ploegsteert Thermobloc vormt een ideale ondergrond om te bepleisteren, zonder te scheuren.

Thermisch comfort
Door zijn grote warmtecapaciteit slaat de Ploegsteert Thermobloc de calorieën op en geeft ze, dankzij zijn grote thermische inertie, gedurende lange tijd weer af. Zo worden plotse temperatuurschommelingen afgevlakt en is een gebouw warm in de winter en aangenaam koel in de zomer.

PLS lijmblokken

Wienerberger, producent van hoogwaardige bakstenen en kleidakpannen, streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. Zo ontwikkelde Wienerberger een bouwtechniek die toelaat keramische binnenmuren snel, efficiënt en op duurzame wijze op te trekken: het POROTHERM Lijm-Systeem. Wienerberger pakt nu uit met de jongste telg binnen het gamma lijmstenen: de Porotherm PLS 500 met een lengte van 500 mm.

Waarom kiezen voor het Porotherm Lijm-Systeem?
Stenen die bij het POROTHERM Lijm-Systeem gebruikt worden, zijn vlakgeslepen Porotherm binnenmuurstenen met verticale tand-en-groef verbinding. Ze worden horizontaal op elkaar gelijmd. 

Traditionele mortel wordt hierbij vervangen door een speciaal ontwikkelde lijmmortel, aangebracht met een aangepaste rolbak. 

De voegdikte bedraagt ca. 1 mm. De grotere steenformaten, de verwerkingswijze en het tand-en-groefsysteem zorgen voor een aanzienlijk hoger rendement. Een voor de aannemer en bouwheer niet te versmaden voordeel!

Er is slechts weinig water nodig voor de aanmaak van de lijmmortel waardoor de hoeveelheid bouwvocht vermindert, de muren sneller drogen en men vlugger kan beginnen met de afwerking. Ook bij lage temperaturen kan er gelijmd worden mits gebruik van een lage-temperatuur-lijmmortel.

Dankzij de lijmmortel en de dunne voegen kan onmiddellijk tot op verdiepingshoogte gewerkt worden. De nauwkeurigheid van het systeem vermindert automatisch de hoeveelheid bouwafval. Verlijmde muren dragen ook bij tot het globaal wooncomfort. Door het ontbreken van mortelvoegen, die koudebruggen in de binnenmuur zijn, wordt een thermisch beter isolerend systeem en worden ook makkelijker EPB-aanvaarde bouwknopen bekomen.

Snelbouwstenen

Snelbouwstenen zijn bakstenen die meer dan 20% perforaties bezitten, de vorm van perforaties verschilt van fabriek tot fabriek.

Binnenmuursteen of snelbouwsteen is de drager van de volledige bouwconstructie.
Door zijn grote warmtecapaciteit slaat de snelbouwsteen de calorieën op en geeft ze, dankzij zijn grote thermische inertie, gedurende lange tijd weer af. Zo worden plotse temperatuurschommelingen afgevlakt, en is een gebouw warm in de winter en aangenaam koel in de zomer.

De massa van de steen bevordert de geluidsdemping met uitstekende akoestische kwaliteiten tot gevolg.

Ytong Kimblokken

Koudebruggen zijn een onzichtbare oorzaak van hogere energierekeningen en moeten ten alle tijde vermeden worden. Ze komen voor op plaatsen waar de thermische isolatie in een constructie te wensen overlaat. Een klassieke plaats is de aansluiting van de muren met de vloer.

Dat cellenbeton een dragend materiaal is dat tegelijkertijd ook isoleert, is reeds lang gekend bij trouwe Ytong-bouwers. Ook traditionele bouwaannemers doen echter steeds vaker beroep op Ytong blokken voor de eerste laag van de muren. Hiermee zijn deze bouwstenen alvast zeker om deze plaatsen EPB-aanvaarde bouwknopen te realiseren. Ook voor passiefhuizen, die om een uiterst nauwkeurige detaillering vragen, met name om koudebruggen te voorkomen, speelt Ytong een grote rol.

Ytong heeft een gamma kimblokken. De bouwstenen bezitten de nodige thermische isolatie en zijn tegelijkertijd voldoende dragend voor het optrekken van gebouwen met verschillende verdiepingen.

Ytong Silka

Silka-blokken en -elementen zijn milieuvriendelijk, geluidsisolerend, dragend en duurzaam. Dankzij deze eigenschappen is het mogelijk om vandaag te bouwen voor de toekomst. 

Het uitgebreide gamma biedt projectontwikkelaars, architecten, bouwheren en aannemers eigentijdse oplossingen voor efficiënt en toch individueel bouwen.

Kalkzandsteen is samengesteld uit de grondstoffen zand (93%), kalk (7%) en water. Omdat het een zuiver natuurlijk bouwsteen is, dat bovendien een hoge massa heeft, is het bijzonder geschikt voor het optrekken van passiefhuizen. 

Wat zijn de grootste troeven van Silka?
- Thermische inertie van de blokken
- Luchtdichtheid die verkregen worden door het verlijmen
- Akoestische isolatie.

Ytong bouwstenen

Ytong is arbeidsvriendelijk, heeft ongekende mogelijkheden en wordt snel verwerkt.
Ytong is een handig en kostenbesparend bouwmateriaal. Wie een snel en goed resultaat wil, zit goed met bouwstenen van cellenbeton. Ytong is arbeidsvriendelijk, heeft ongekende mogelijkheden en wordt snel verwerkt. De blokken zijn er in meerdere formaten en gewichtsklassen. De materiaal- en producteigenschappen van cellenbeton maken Ytong blokken geschikt voor renovatie, verbouwingen en nieuwbouw in zowel de woning-, industrie- als utiliteitsbouw. Ytong kan zowel niet-dragend als dragend worden gebruikt.

De belangrijkste verwerkingsvoordelen van 
Ytong zijn:
• licht van gewicht
• arbeidsvriendelijk
• eenvoudig te verlijmen
• snel een stevig resultaat
• eenvoudig te zagen/raspen
• makkelijk aanbrengen (leiding)sleuven
• onbeperkte afwerkingsmogelijkheden


ONZE TROEVEN

Snelle service: vandaag besteld is morgen geleverd
Precies op tijd: wij leveren op de door u gevraagde tijdstippen
U staat centraal: wij spelen in op al uw vragen

RUIM AANBOD, SCHERPE PRIJZEN

Wij kunnen u professionele bouwmaterialen aanbieden aan competitieve prijzen. Naast het standaard assortiment bieden wij u toegepaste productgamma's van topmerken aan.

VAKKENNIS IN JE BUURT

De Doncker is al 100 jaar actief in bouwmaterialen. Vragen over materialen, plaatsing, onderhoud?
Wij geven graag professioneel advies, zelfs met
assistentie tot op de werf!

4 VERKOOPPUNTEN

Alles voor de bouw, van A tot Z
4 bouwshops, 4 tuinparken,
2 tegelshowrooms, 2 dakcenters, 
1 isolatiecenter, 1 zinkcenter, 1  houtcenter, 1 afbouwcenter, metaalcenter 


De Doncker NV  

  BTW BE0432.284.161    |    ON  0432.284.161    |    RPR Asse

AFFLIGEM,  Bellestraat 24 

Openingsuren 

maandag tot donderdag  van 07u tot 18u

vrijdag van 07u00 tot 17u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Affligem

NINOVE,  Nederwijk-Oost 281

Openingsuren

maandag tot donderdag  van

06u30 tot 18u

vrijdag van 06u00 tot 17u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Ninove

BORCHTLOMBEEK, Knoddelstraat 36

Openingsuren

maandag tot donderdag  van

06u30 tot 18u

vrijdag van 06u00 tot 17u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Borchtlombeek

HERZELE,   Hoogstraat 166

Openingsuren

maandag tot donderdag  van

06u30 tot 18u

vrijdag van 06u00 tot 17u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Herzele

Copyright 2019 De Doncker NV | Cookies | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | Contact