De Doncker heeft vestigingen in Affligem, Ninove, Borchtlombeek en Herzele.

De Doncker, alles voor de bouw
Tegelshowroom De Doncker Herzele
Bouwstenen
Dakpannen
Bouwshop Ninove

Blokken koudebrug

De term "koudebrug" wordt bewust niet meer gebruikt in de regelgeving, wegens de negatieve connotatie die ermee samenhangt: ongeoorloofde warmteverliezen, condensatie- en schimmelproblemen,… Daarom wordt nu gesproken van "bouwknopen". Deze term dekt de verzameling van plaatsen in de gebouwenschil waar er mogelijk extra warmteverlies kan optreden.

• Marmox Thermoblock
• Perinsul

marmox thermoblock

Marmox Thermoblock - koudebrug

Marmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok, bestaande uit een isolerend deel, waarvan de boven- en onderzijde bekleed is met een 1,5 of 3 mm dikke (nano)polymeercementmortel, gewapend met een enkel of dubbel glasvezelnet.

Het isolerend deel zelf bestaat uit XPS met daarin op regelmatige afstanden dragende cilinders uit (nano)polymeerbeton (NPC). Deze cilinders zijn onlosmakelijk met de boven- en onderlaag verbonden. Er bestaat ook een versie met PIR als isolerend deel.

Deze isolerende delen hebben een uitzonderlijke druksterkte en R-waarde, en zijn waterdicht, licht van gewicht en makkelijk verwerkbaar.

Het assortiment Marmox THERMOBLOCK is o.a. bij uitstek geschikt om warmteverliezen aan de muurvoet van een gevel te vermijden en is dus de ideale oplossing voor deze bouwknoop.

perinsul

Perinsul - koudebrug

FOAMGLAS® PERINSUL-blokken: dé remedie voor koudebruggen in het metselwerk

FOAMGLAS® PERINSUL-blokken zijn thermisch isolerende, drukvaste en vochtresistente blokken die in het metselwerk worden verwerkt. Ze speciaal werden ontwikkeld om koudebruggen in de funderingsaanzet, onder dakopstanden, onder vensterbanken en terrassen, en onderaan binnenmuren boven een kelder absoluut te kunnen vermijden.

 FOAMGLAS® PERINSUL-blokken bestaan volledig uit cellulair glas en zijn aan twee zijden bedekt met bitumen, een glasvlies en een polyethyleenfilm. De zijkanten zijn afgewerkt met bitumen.

FOAMGLAS® PERINSUL combineert 5 unieke eigenschappen:

 1. Blijvend thermisch isolerend
  PERINSUL-blokken hebben – in tegenstelling tot bijvoorbeeld beton en baksteen – een zeer gunstige isolatiewaarde. Dankzij zijn unieke samenstelling – miljoenen hermetisch afgesloten glascelletjes – is FOAMGLAS® daarenboven het enige isolatiemateriaal dat zijn hoge isolatiewaarde blijft behouden, tientallen jaren lang. De isolatiewaarde zal dus nooit dalen.
 2. Absoluut water- en dampdicht
  In vergelijking met concurrentiële blokken bieden FOAMGLAS® PERINSUL-blokken het uitzonderlijke voordeel dat ze nooit vochtig kunnen worden. FOAMGLAS PERINSUL-blokken bestaan uit glas en bezitten dan ook alle unieke eigenschappen van glas. Ze zijn niet enkel totaal ongevoelig voor ongedierte, knaagdieren, micro-organismen en chemische stoffen. Ze blijven ook absoluut water- en dampdicht, bij alle weersomstandigheden en zelfs bij een overstroming.
 3. Extreem vorm- en drukvast
  PERINSUL-blokken zijn niet opgebouwd uit verschillende materialen of uit diverse lagen - telkens met verschillende eigenschappen -, maar bestaan uit eenzelfde homogene grondstof: cellulair glas. Daardoor zijn ze extreem vormvast en ook uitstekend bestand tegen grote en langdurige belasting. FOAMGLAS® heeft in structurele toepassingen druksterktes van 160.000 kg/m² tot 275.000 kg/m² (1.6 N/mm² tot 2.75 N/mm²), zonder indrukking. PERINSUL-blokken zijn de enige isolerende blokken die mogen worden belast zonder dat ze vervormen. Volgens Eurocode 6 vertonen PERINSUL-blokken op elk vlak (kruipgedrag, schuifsterkte, draagvermogen…) precies hetzelfde gedrag als metselstenen. Tot op vandaag geeft geen enkele andere isolatieblok dezelfde garanties.
 4. Getest en goedgekeurd
  PERINSUL-blokken worden in Europa geproduceerd, wat een garantie is voor kwaliteit, en hebben een ATG-, TNO-, Eurocode 6-certificering. PERINSUL-blokken beschikken tevens - als enige in heel Europa - over een ETA voor thermische onderbrekingen in structurele toepassingen.
 5. Overal passend

PERINSUL S werd specifiek ontwikkeld als thermische brug bij niet-dragende wanden.

PERINSUL HL is bestemd door dragende muren (maximaal twee verdiepingen).

De koudebrug blokken zijn 450 mm lang en de dikte kan variëren van 50 mm tot 150 mm. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes (van 7 tot 36,5 cm). Dat maakt ze geschikt voor alle bouwdetails.

Kurt Eeckhout

Afdelingsverantwoordelijke
ruwbouw Affligem:
Kurt Eeckhout

Heeft u specifieke vragen rond ruwbouw en toebehoren dan kan je Kurt Eeckout rechtsreeks bereiken per mail op kurt@dedoncker.be

Dylan Luypaert

Afdelingsverantwoordelijke
ruwbouw Ninove:
Dylan Luypaert

Heeft u specifieke vragen rond ruwbouw en toebehoren dan kan je Dylan Luypaert rechtsreeks bereiken per mail op dylan@dedoncker.be

Dirk De Doncker

Afdelingsverantwoordelijke
ruwbouw Borchtlombeek:
Dirk De Doncker

Heeft u specifieke vragen rond ruwbouw en toebehoren dan kan je Dirk De Doncker rechtsreeks bereiken per mail op dirk@dedoncker.be

Afdelingsverantwoordelijke
ruwbouw Herzele:
Glenn De Backer

Heeft u specifieke vragen rond ruwbouw en toebehoren dan kan je Glenn De Backer rechtsreeks bereiken per mail op glenn@dedoncker.be


ONZE TROEVEN

Snelle service: met 12 vrachtwagens op de baan
Precies op tijd: wij leveren op de door u gevraagde tijdstippen
U staat centraal: wij spelen in op al uw vragen

RUIM AANBOD, SCHERPE PRIJZEN

Wij kunnen u professionele bouwmaterialen aanbieden aan competitieve prijzen. Naast het standaard assortiment bieden wij u toegepaste productgamma's van topmerken aan.

VAKKENNIS IN JE BUURT

De Doncker is al 95 jaar actief in bouwmaterialen. Vragen over materialen, plaatsing, onderhoud?
Wij geven graag professioneel advies, zelfs met
assistentie tot op de werf!

4 VERKOOPPUNTEN

Alles voor de bouw, van A tot Z
4 bouwshops, 4 tuinparken,
2 tegelshowrooms, 2 dakcenters, 
1 isolatiecenter, 1 zinkcenter, 1  houtcenter, 1 afbouwcenter, metaalcenter 


De Doncker NV  

  BTW BE0432.284.161    |    ON  0432.284.161    |    RPR Asse

AFFLIGEM,  Bellestraat 24 

Openingsuren 

maandag tot vrijdag  van 07u00 tot 18u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Affligem

NINOVE,  Nederwijk-Oost 281

Openingsuren

maandag tot vrijdag  van 06u30 tot 18u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Ninove

BORCHTLOMBEEK, Knoddelstraat 36

Openingsuren

maandag tot vrijdag  van 07u00 tot 18u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Borchtlombeek

HERZELE,   Hoogstraat 166

Openingsuren

maandag tot vrijdag  van 07u00 tot 18u

zaterdag van 07u00 tot 13u

De Doncker Herzele

Copyright 2020 De Doncker NV | Cookies | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | Contact

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Er is een fout opgetreden. Probeer opnieuw,

De Doncker NV will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.