?

Blokken koudebrug

Marmox thermoblok

De term “koudebrug” wordt bewust niet meer gebruikt in de regelgeving, wegens de negatieve connotatie die ermee samenhangt: ongeoorloofde warmteverliezen, condensatie- en schimmelproblemen,… Daarom wordt nu gesproken van “bouwknopen”. Deze term dekt de verzameling van plaatsen in de gebouwenschil waar er mogelijk extra warmteverlies kan optreden.

FOAMGLAS® PERINSUL combineert 5 unieke eigenschappen :

1. Blijvend thermisch isolerend

De term “koudebrug” wordt bewust niet meer gebruikt in de regelgeving, wegens de negatieve connotatie die ermee samenhangt: ongeoorloofde warmteverliezen, condensatie- en schimmelproblemen,… Daarom wordt nu gesproken van “bouwknopen”. Deze term dekt de verzameling van plaatsen in de gebouwenschil waar er mogelijk extra warmteverlies kan optreden.

2. Absoluut water- en dampdicht

In vergelijking met concurrentiële blokken bieden FOAMGLAS® PERINSUL-blokken het uitzonderlijke voordeel dat ze nooit vochtig kunnen worden. FOAMGLAS PERINSUL-blokken bestaan uit glas en bezitten dan ook alle unieke eigenschappen van glas. Ze zijn niet enkel totaal ongevoelig voor ongedierte, knaagdieren, micro-organismen en chemische stoffen. Ze blijven ook absoluut water- en dampdicht, bij alle weersomstandigheden en zelfs bij een overstroming.

3. Extreem vorm- en drukvast

PERINSUL-blokken zijn niet opgebouwd uit verschillende materialen of uit diverse lagen – telkens met verschillende eigenschappen -, maar bestaan uit eenzelfde homogene grondstof: cellulair glas. Daardoor zijn ze extreem vormvast en ook uitstekend bestand tegen grote en langdurige belasting. FOAMGLAS® heeft in structurele toepassingen druksterktes van 160.000 kg/m² tot 275.000 kg/m² (1.6 N/mm² tot 2.75 N/mm²), zonder indrukking. PERINSUL-blokken zijn de enige isolerende blokken die mogen worden belast zonder dat ze vervormen. Volgens Eurocode 6 vertonen PERINSUL-blokken op elk vlak (kruipgedrag, schuifsterkte, draagvermogen…) precies hetzelfde gedrag als metselstenen. Tot op vandaag geeft geen enkele andere isolatieblok dezelfde garanties.

4. Getest en goedgekeurd

PERINSUL-blokken worden in Europa geproduceerd, wat een garantie is voor kwaliteit, en hebben een ATG-, TNO-, Eurocode 6-certificering. PERINSUL-blokken beschikken tevens – als enige in heel Europa – over een ETA voor thermische onderbrekingen in structurele toepassingen.

5. Overal passend

PERINSUL S werd specifiek ontwikkeld als thermische brug bij niet-dragende wanden.

PERINSUL HL is bestemd door dragende muren (maximaal twee verdiepingen).

De koudebrug blokken zijn 450 mm lang en de dikte kan variëren van 50 mm tot 150 mm. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes (van 7 tot 36,5 cm). Dat maakt ze geschikt voor alle bouwdetails.

Marmox Thermoblock - koudebrug

Marmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok, bestaande uit een isolerend deel, waarvan de boven- en onderzijde bekleed is met een 1,5 of 3 mm dikke (nano)polymeercementmortel, gewapend met een enkel of dubbel glasvezelnet.

Het isolerend deel zelf bestaat uit XPS met daarin op regelmatige afstanden dragende cilinders uit (nano)polymeerbeton (NPC). Deze cilinders zijn onlosmakelijk met de boven- en onderlaag verbonden. Er bestaat ook een versie met PIR als isolerend deel.

Deze isolerende delen hebben een uitzonderlijke druksterkte en R-waarde, en zijn waterdicht, licht van gewicht en makkelijk verwerkbaar.

Het assortiment Marmox THERMOBLOCK is o.a. bij uitstek geschikt om warmteverliezen aan de muurvoet van een gevel te vermijden en is dus de ideale oplossing voor deze bouwknoop.

Perinsul - koudebrug

FOAMGLAS® PERINSUL-blokken: dé remedie voor koudebruggen in het metselwerk

FOAMGLAS® PERINSUL-blokken zijn thermisch isolerende, drukvaste en vochtresistente blokken die in het metselwerk worden verwerkt. Ze speciaal werden ontwikkeld om koudebruggen in de funderingsaanzet, onder dakopstanden, onder vensterbanken en terrassen, en onderaan binnenmuren boven een kelder absoluut te kunnen vermijden.

FOAMGLAS® PERINSUL-blokken bestaan volledig uit cellulair glas en zijn aan twee zijden bedekt met bitumen, een glasvlies en een polyethyleenfilm. De zijkanten zijn afgewerkt met bitumen.

Ytong Kimblokken

Koudebruggen zijn een onzichtbare oorzaak van hogere energierekeningen en moeten ten alle tijde vermeden worden. Ze komen voor op plaatsen waar de thermische isolatie in een constructie te wensen overlaat. Een klassieke plaats is de aansluiting van de muren met de vloer.

Dat cellenbeton een dragend materiaal is dat tegelijkertijd ook isoleert, is reeds lang gekend bij trouwe Ytong-bouwers. Ook traditionele bouwaannemers doen echter steeds vaker beroep op Ytong blokken voor de eerste laag van de muren. Hiermee zijn deze bouwstenen alvast zeker om deze plaatsen EPB-aanvaarde bouwknopen te realiseren. Ook voor passiefhuizen, die om een uiterst nauwkeurige detaillering vragen, met name om koudebruggen te voorkomen, speelt Ytong een grote rol.

Ytong heeft een gamma kimblokken. De bouwstenen bezitten de nodige thermische isolatie en zijn tegelijkertijd voldoende dragend voor het optrekken van gebouwen met verschillende verdiepingen.

Lamdabloc

Onovertroffen stabiliteit

Lambdabloc combineert als eerste keramische snelbouwsteen een overtroffen stabiliteit met isolatie. Deze isolerende kimsteen is speciaal ontwikkeld voor bouwknopen, en hecht hierbij een groot belang aan de druksterkte. De Lambdabloc heeft dan ook een gemiddelde druksterkte die groter of gelijk is aan 12 N/mm².

Winter en zomer comfort

Gebakken aarde heeft een heel groot thermisch comfort, zeker ten opzichte van hout of beton. Een wand in baksteen slaat de warmte beter op dan gelijk welk ander materiaal en staat die bovendien trager af. Zo blijft het binnen in de winter behaaglijk warm en in de zomer aangenaam koel.

Minder kosten, meer voordeel

In traditioneel gebouwde woningen gaat veel warmte en energie via bouwknopen verloren. Dankzij de Lambdabloc kunnen die moeilijke punten toch goed geïsoleerd worden. Op die manier helpt de Lambdabloc serieus besparen op de kosten voor de verwarming en afkoeling van gebouwen.

Natuurlijke isolatie

Isolatie van de Lambdabloc bestaat uit ecologisch verantwoorde, minerale wol, geen PUR of EPS. De natuurlijke materialen van de Lambdabloc staan garant voor een gezond binnenklimaat. Bovendien is minerale wol waterafstotend en absorbeert het geen water.

Duurzaam voor de toekomst

Deze bakstenen zijn gemaakt om te blijven. Ze staat immers bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en biedt meer steen voor het best denkbare resultaat. U (ver)bouwt immers niet alleen voor uzelf, maar ook voor de toekomstige generaties.

K blok dumoulin

De K-Blok is een EPB-conforme bouwknoop die 100% baksteen is en bijgevolg vocht- en weerbestendig.

Door zijn vooruitstrevend perforatiepatroon kan de K Blok gebruikt worden als een EPB-aanvaarde bouwknoop.
Dit garandeert een hedendaagse, gezonde en ecologisch verantwoorde woning.

100% baksteen, daardoor heeft deze bouwknoop een identieke druksterkte als een traditionele baksteen. Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Een muur kan niet sterker zijn dan zijn onderste steen.

100% baksteen, dat maakt hem handig en makkelijk verwerkbaar alsook vocht- en weerbestendig.

Bouwknopen zijn alle punten in een gebouw waar verschillende scheidingsconstructies samenkomen of waar er een doorboring is van de isolatielaag van de scheidingsconstructie. Op deze plaatsen kan mogelijk extra warmteverlies optreden. De K Blok biedt een oplossing voor constructies die de binnenomgeving scheiden van de buitenomgeving, van de grond, van kruipruimtes, van onverwarmde kelders of van andere aangrenzende onverwarmde ruimtes.