Over ons

?

Bij De Doncker Bouw vind je alles voor de bouw

Voor de vakman en de betere doe-het-zelver. De Doncker is veel meer dan enkel je leverancier van bouwmaterialen en gereedschappen. Wij zorgen voor een permanente opleiding van ons personeel zodat wij onze klanten hun technische vragen kunnen beantwoorden. De Doncker heeft nu 4 vestigingen (Affligem, Ninove, Borchtlombeek en Herzele) en is geëvolueerd tot een belangrijke speler in de regio Dender – Pajottenland – Vlaamse Ardennen.

HISTORIEK DE DONKCER

Ons verhaal start in 1923.
Jozef De Doncker krijgt het geniale idee om een handel in bouwstoffen te starten. De bedeling gebeurt, zoals het gebruikelijk was in die tijd, met paard en kar. Maar desondanks de beperkte middelen groeide De Doncker uit tot een goed draaiend bedrijf.

In 1942 komt Jozef te overlijden, maar door de gedrevenheid die toen al van generatie op generatie werd doorgegeven, stappen zijn kinderen mee in het bedrijf om zo het levenswerk van hun vader te kunnen verder zetten. Ettelijke jaren gaan voorbij maar het bedrijf evolueert steeds mee met de innovaties en veranderingen en verzekert zo zijn positie in de markt.

In 1987 kende het verhaal een wending. De zaak werd gesplitst en de kinderen van De Doncker Robert startten zelf een zaak in Lennik. Een jaar later, in 1988, koos de familie er dan weer voor een nieuw filiaal te openen. Dit zoals we het vandaag kennen, op de Bellestraat 24 te Hekelgem.

Zo werd De Doncker een vaste waarde in Affligem. Maar door de stijgende vraag naar bouwmaterialen en gereedschappen van hoge kwaliteit was het tijd om te groeien.

In 1997 vestigde De Doncker zich in Ninove langs de Dender. Een kleine 15 jaar later, in 2011, herhaalde de geschiedenis zich. De 3e locatie van De Doncker werd een feit. Deze keer in Borchtlombeek. Op de Knoddelstraat nam familie De Doncker een toenmalige hout- en bouwzaak over. Hiermee breidde het bereik van De Doncker niet enkel uit maar ook de specialisatie in hout voor de bouw werd toegevoegd aan het nu al uitgebreide gamma.

De populariteit van De Doncker was nog steeds zo groot dat in 2017 werd beslist om de (voorlopig) laatste vestiging te openen op de Hoogstraat in Herzele. Doorheen deze 100 jaar is De Doncker geëvolueerd tot een gevestigde waarde en belangrijke speler in de regio Dender- Pajottenland en Vlaamse Ardennen. De Doncker is een handel waar zowel de professional als de particulier voor deskundig advies en een haast oneindig aanbod van producten terecht kan. 

In 2023 komt de toenmalige zaakvoerder Patrick De Doncker plots te overlijden. Maar De Doncker zou geen familiebedrijf zijn als de volgende generatie niet klaar staat om het roer over te nemen. 

Jaar na jaar blijft De Doncker inzetten op kwaliteit en optimale dienstverlening. Dit door, de ondertussen meer dan 90 werknemers, te ondersteunen en op te leiden tot specialisten in het vak. Anno 2024 wordt De Doncker geleid door de 4e generatie die nog steeds de passie voor de bouw meedraagt in elke stap richting een nog betere toekomst.

Gebeurtenissen

Beste klanten,

Op dinsdag 14 februari ’23 is onze zaakvoerder Patrick De Doncker plotseling overleden.

Niemand uit zijn omgeving kan het geloven, de man die De Doncker op de kaart zette met grote stippen. Iedereen die hem kende draagt van hem iets mee, heeft van hem iets geleerd, heeft van hem kansen gekregen, en wat hem echt typeerde was, dat hij leefde voor zijn klanten.

Vanaf nu zal heel het team van De Doncker er staan in de geest, met de visie en met dezelfde gedrevenheid die Patrick De Doncker zelf steeds hoog in het vaandel droeg. En, op de manier die hij zelf zou gewild hebben.

Vriendelijke groeten, 

Team De Doncker.

Ontmoet ons team

Team DAK

Ludo Sapijn

Business Unit Manager - vestiging Ninove

Frederik Melkebeke

Accountmanager dak - regio Ninove

Lieven Meersschaut

Accountmanager dak - regio Herzele

Kristof Badisco

Commercieel adviseur - vestiging Herzele

TEAM TEGELS

Fabiola Van Mol

Tegelverantwoordelijke - vestiging Affligem

Wim De Pelecijn

Commercieel adviseur - vestiging Herzele

Sandra Geeroms

Tegelverantwoordelijke - vestiging Herzele

Sven Van Cauwenberghe

Commercieel adviseur – vestiging Herzele

TEAM HOUT

Piet Persoons

Commercieel adviseur - vestiging Borchtlombeek

Hendrik Pletinckx

Commercieel adviseur - vestiging Herzele

TEAM RUWBOUW

Dylan Luypaert

Business Unit Manager - vestiging Ninove

Patrick Puydebois

Commercieel adviseur - vestiging Herzele

Frank Van Der Kelen

Senior accountmanager - regio Ninove

Dirk De Doncker

Commercieel adviseur - vestiging Borchtlombeek

TEAM BOUWSHOP

Wim Moyson

Business Unit Manager - vestiging Herzele

Team METAAL

Glenn De Backer

Business Unit Manager - vestiging Herzele

ANDERE

Leen De Leener

Bestuurder

Jeroen Depypere

CEO

Nick De Mulder

Directie

Sofie Van den Stock

Projectmanagement

Nathalie Meganck

Verantwoordelijke boekhouding

Shari Conters

Junior Marketing Officer

Kristof Badisco

Vestigingsverantwoordelijke - Herzele

Ludo Sapijn

Vestigingsverantwoordelijke - Ninove

Fabiola Van Mol

Vestigingsverantwoordelijke - Affligem

Piet Persoons

Vestigingsverantwoordelijke - Borchtlombeek