?

Scheurherstel

Geen sloop- en herstelwerk meer! De bestaande stenen kunnen blijven zitten.

Een tweecomponenten ankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk. Voorwaarde is wel dat de oorzaak van de scheurvorming is weggenomen, met andere woorden de situatie ter plekke moet gestabiliseerd zijn.

Scheurherstel

De wapening van roestvast staal (het zogenaamde spiraalanker) kan achteraf in bestaand metselwerk worden aangebracht. De betreffende voegen moeten daarvoor worden uitgeslepen. Afhankelijk van de hoogte van de voeg zijn de spiraalankers in een diameter van 4,5 – 6 – 8 en 10 mm verkrijgbaar. De standaardlengte is 1 meter.

Kenmerken

De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies. De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen. Mortel wordt in de voegen aangebracht met een spuitpistool voorzien van een brede spuitmond. Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen.
De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden.

  • Voor een voeghoogte van 6-8 mm wordt een wapening van 4.5 mm diameter geadviseerd.
  • Voor een voeghoogte van 8-10 mm een wapening van 6mm diameter.
  • Voor een voeghoogte van 11-14 mm een wapening van 8 mm diameter.
  • Voor een voeghoogte van 14-16 mm een wapening van 10 mm diameter.