Tegeltrends 2024

?

De Doncker neemt je mee op ontdekkingsreis naar de tegeltrends van 2024

Keramische tegels zijn al enkele jaren niet meer weg te denken uit onze ontwerpkeuzes. Maar in 2024 willen we niet enkel kiezen voor de prijs– kwaliteit, we willen ook de warmte van hout of het tijdloze design van marmer.

 
Wel, het kan! In 2024 kiezen we voor het beste van beide werelden door te gaan voor keramische tegels met een hout– of marmerlook. Waar we in 2023 nog massaal gingen voor het minimalisme in onze tegels, gaan we dit jaar ook voor patronen all the way. Er zijn wel verschillende manieren om de patronen te verwerken.

 

Heb je bijvoorbeeld al gehoord van Terrazzo? 

Een tegel die bekend staat voor zijn tijdloze look en zeer duurzaam karakter. Hij is helemaal terug van weg geweest. Hou je van een neutrale look met hier en daar een kleurschakering? Of spring je op 2 trends tegelijk en kies je voor een tegel vol kleur? Er is een Terrazzo-tegel voor iedereen.

Over die kleur gesproken. In 2024 trekken we onze ‘stoute’ schoenen aan en kiezen we resoluut voor meer kleur. Dit zowel in tegels als accessoires. Niet iedereen is te vinden voor het zelfde dus zijn hier ook verschillende opties. 

  • Maak een combinatie van beige-bruine tinten voor een ‘zen’ gevoel. 
  • Wees helemaal on trend en kies voor kleuraccenten in het Pantone kleur 2024: Peach Fiz. Of één van z’n vele afgeleide kleuren. 
  • Beige-bruin, Peach Fiz, allemaal veel te braaf? Creëer dan je eigen Romain empire en kies specifiek voor een Travertin-tegel. Gecombineerd met chrome, goud metal of matte accessoires waan je je helemaal in een paradijs. 
 
Zijn al die kleuren toch niets voor jou? Maar wil je toch zorgen voor een statement? Maak dan gebruik van mozaïek of tegels met een reliëf om op een subtiele manier je ruimte er te laten uitspringen.   

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om je huis te transformeren in een ruimte die zowel trendy als persoonlijk is! Laat ons zeker weten welke trend jouw favoriet is maar onthoudt vooral dat trends komen en gaan. Maar jouw unieke stijl is tijdloos. Durf dromen, experimenteren en creëren!

Bij De Doncker staan we daarom elke dag klaar om je te begeleiden en te adviseren. Spring bij vragen of gewoon uit nieuwsgierigheid eens binnen in onze showrooms in Affligem & Herzele.